Enkla tips för längre och tjockare hår

Det är inte nödvändigtvis ett måste att gör dyra eller speciella hårbehandlingar samt särskilda kosttillskott för att få längre och tjockare hår. Hårväxten kan sägas vara en reflektion av diet och livsstil, om man är frisk och mår bra är håret oftast starkt och friskt. När håret är starkt och friskt är det betydligt lättare att växa ut det och det få dessutom mer styrka och volym. Nedan kommer ett par tips från diverse experter och hälsoinriktade sidor hur man får långt och tjockt hår.

Kost. Rätt kost kan räcka långt om man vill få starkare och tjockare hår. Detta gör det dessutom enklare att få längre hår eftersom diet eftersom rätt diet förbättrar hårkvaliteten vilket i sin tur ser är tåligare när det växer ut. Detta innebär mindre kluvna hårtoppar och mer motstånd mot slitage. Håret tillväxttakt kan dessutom öka om man äter rätt. Proteiner är viktigt för hud, hår och naglar. Om du äter mycket proteiner brukar detta innebära en klar förbättring av hårkvaliteten samt finare hud och starkare naglar. Eftersom håret består av proteriner kan det även öka tillväxttakten och göra hårstråna starkare och tjockare. Kosten bör även ge tillräcklig med vitaminer och mineraler. De vitaminer som är särskilt viktiga för håret är Vitamin B och E. Testa att äta multivitamin eller justera kosten så att du får i dig tillräckliga mängder av särskilt Vitamin B och E. I övrigt bör du försöka hålla en hälsosam och varierad diet eftersom en kropp som mår bra producerar starkt hår.

Den regelbundna hårvården är en viktig del. Felaktig hårvård sliter på håret vilket kan slita på det onödigt mycket. Slitaget kan leda till allt från uttorkning samt försämrad hårkvalitet till problem med hårbotten. Effekten av detta kan leda till kluvna hårtoppar, brustna hårstrån samt långsammare tillväxt. Den första regeln är att inte tvätta håret för ofta, detta orsakar slitage och uttorkning. Detta förstärks av hårvårdsprodukter som innehåller starkare rengöringsmedel som sulfater eller parfymer. Det räcker oftast att tvätta håret var tredje eller varannan dag. Hitta en kombination av hårvårdsprodukter som innehåller ett schampo, ett balsam samt en inpackning. Välj gärna mildare produkter om de fungerar för dig. Försök att använda balsam varje gång efter du tvättat håret och gör inpackning en eller två gånger i veckan. Grunderna kan dessutom kompletteras med oljebehandlingar som kokosolja eller olivolja eller någon annan mild, naturlig hårolja. Var varsam när du kammar och stylar håret. När du använder balsam bör man vänta till håret torkat lite innan man kammar det. Massera gärna hårbotten lite efter detta, det är behagligt och kan stimulera hårsäckarna. Undvik att kamma hårt eller slita i håret när du kammar eller stylar. Det är även rekommenderat att minska användningen av hårfön och plattång till ett minimum. Värmen kan slita och torka ut håret.

Det här inlägget postades i Hud & skönhet och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.