Rynkbehandlingar som fungerar?

Vilken rynkbehandling är bäst? Frågeställningen borde ställas följande: vilken rynkbehandling som är bäst för dig. Vilken ålder, typ av rynkor, vad du är villig att betala. Här ska vi gå igenom några utav dom vanligaste metoderna och hoppas på att du finner någon som passar dig.

Laserbehandling mot rynkor

Det finns ett antal olika typer av laserbehandlingar som fungerar på sitt egna sätt och som är bäst inom sina respektive användnings omåden. Laserbehandlingens styrka ligger i att de dels är enkla att genomföra och i att resultatet ofta märks. Nedan följer några metoder som är populära på marknaden just nu mot behandling av rynkor.

Fraxial/fraxel laser

Fraxel lasern bränner mikroskåpiskt små hål i din hud i ett mönster i huden (”punktmatris” ) och lämnar omgivande hud orörd. Detta startar en läkprocess som bildar ny frisk vävnad.Fraxial laser behandling mot rynkor fungerar mot finare rynkor, åldrande hud, acne och ålders fläckar.

Ultrapulslaser

Denna metod fungerar så att den bränner bort det yttre hudlagret som i sin tur får hudens djupare skikt att stramas upp. Behandlingsmetoden är bra för rynkbehandling av finare rynkor och linjer. Det tar cirka två veckor för läkningsprocessen.

Erbiumlaser

En lättare version utav ultrapuls laser. Den är inte lika stark och har inte samma sammandragande kraft men den tar mycket kortare tid. Man kan få pigmentföskjutning eller avpigmentering av Erbiumlaser, dock är det inte jättevanligt. Man skall hålla sig borta från solen i några månader beroende metod,och följa läkarens råd efter avslutad behandling för att minska risken för pigmentfläckar.

Om ansiktslyftning för att ta bort rynkor

Det är den definitivt den metod som gör störst skillnad. Man skall inte överskatta dess potential, men man säger att det kan få en att se tio år yngre ut. Det är en ganska matig prislapp runt minst 50000kr och ibland över 100000 kr strecket beroende på klinik och på vilka ingrepp som utförs i samband med ansiktslyftet. Man konsulterar en plastikkirurg om vad som bör göras. Metoden är ofta snarlik och går ut på att man sträcker/stramar huden  på dom ställen det behövs och tar bort överflödig hud. Ofta kombineras det med nån form av fillers som man behandlas med efter opertion.

Komplikationer?  Riskerna i samband med operation är stora. Blodansamling, skada på nerver, infektioner. Tryggast är att göra en riskbedömning runt din planerade ansiktslyftning med en specialist .Tänkvärt är att rökare löper större risk för komplikationer.

 

Fillers / injektionsfillers mot rynkor

Fillers samlingsnamn för flera olika behandlingsmetoder som är till för att släta ut huden genom att man fyller ut ett område under huden med en utfyllnadsvätska vilket enkelt förklarat gör att  huden fylls ut. Det är ofta en snabb process, som görs med några enkla behandlingar. Den är mindre dyr om man jämför med andra metoder. Hur länge resultatet håller beror på filler men varierar ofta från 3 månader till 18 månader, med avtagande effekt. Fillers består utav olika typer av medel som är skonsamma för kroppen dom flesta naturligt förekommande i kroppen, i en metod använder man till och med kroppens eget fett, hämtat från en annan del av kroppen. 

Det finns icke permanenta fillers vilket dom flesta rekomenderar och permanenta fillers vilka är mer osäkra. Vad som händer efter en längre tid och komplikationer kan vara mer allvarliga om det går fel i samband med brukande av permanenta fillers. Medans dom icke permanenta går ut ur kroppen med tiden, skulle det bli en komplikation så vet man att den med tiden försvinner.

Det här inlägget postades i Hud & skönhet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.