Kan man ta bort bristningar?

Finns det metoder att ta bort bristningar? Att det är möjligt att avlägsna eller till viss del minska eller få bort är allmänt känt. Metoder som kemisk peelign och laser behandlingar kan minska bristningarnas synlighet. Effekten av dessa behandlingar beror på dels peeling och lasermetod samt dels på min hud. Behandlingar, nästan oavsett vad det gäller fungerar inte på exakt samma sätt på alla. Vissa kan få en större effekt än utlovat medans andra inte märker någonting.

Men om man helt vill få bort sina bristningar i huden finns det lösningar. Kirurgi är ett exempel. Det är väl drastiskt kan man tycka, eftersom bristningar även om de i tidigt skede syns tydligt bleknar med tiden. En operation är alltid en risk, på flera sätt.

Man kan även vänta ut sina hudbristningar. Titta på äldre människor, där ser man knappt några bristningar. De finns men har bleknat så mycket med åren att de inte längre syns. När du blir gammal får du även så mycket rynkor som kan hänga på ett sätt att bristningarna döljs.

Det här inlägget postades i Hud & skönhet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.