Hälsoeffekter från en detoxkur

När du väljer att genomgå en detoxkurgör du det för att bättra på din hälsa, ta bort gaser i magen samt få mer energi. Du bör tänka på att under tiden som detoxkuren pågår kan du känna av en del effekter varav alla inte är behagliga.

Magen kan bli lite orolig under en pågående kur som ett resultat av den omställning som en detoxkur faktiskt är. Dina kostvanor förändras och en särskild diet och ett stort intag av vatten kan ta tid för tarmarna att vänja sig vid. Starkare detoxkurer kan för vissa vara något av en prövning. Under kuren äter du kosttillskott, örter, dricker örtte samt juicer som kan kräva en viss tillvänjning.

Resultatet är dock värt eventuella besvär, eftersom effekterna på välmående och hälsa är påtagliga. Din mage kommer att kännas mer stabil och ha mindre gaser. Avföring kommer komma mer regelbundet. I många fall kommer besvär med mjäll och eksem reduceras eller försvinna helt. Huden får i många fall en bättre lyster och finare färg. Ditt allmänna välmående kommer att förbättras märkbart fysiskt såväl som psykiskt. Besvär med akne reduceras ofta i samband med en detoxkur. Ett av de mer uppskattade effekterna av kurerna är att man märker en ökning av energi och du kommer att känna dig piggare.

Det här inlägget postades i Hälsa/medicin och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.