För körjournal för att få milersättning

För du körjournal? Då vet du hur otroligt segt det är att ständigt hålla koll på mätarställningar och adresser. Skatteverkets egna direktiv för hur en körjournal ska föras är så hårda att du få räkna med att lägga ner mycket tid på din journal för att den inte ska riskeras att bli underkänd vid en eventuell kontroll och revision och skatteverket. Det är inte bara skatteverket som kräver att du för en journal för fordonets förflyttningar utan även din arbetsgivare. För att få milersättning krävs en körjournal och det är du som måste se till att den för på ett korrekt sätt!

Elektronisk körjournal  med gps navigering
Tekniken idag gör det möjligt att med hjälp av gps positionering på ett enkelt och billigt sätt följa tex din företagsbils förflyttningar. För ett par tusenlappar per år slipper du allt som har med mätarställningar och gatuadresser  att göra, en elektronisk körjournal håller ordning på allt detta åt dig! Det du behöver göra för att journalen ska bli korrekt är att manuellt i efterhand gå in i dina loggfiler och skriva vad ditt ärende varit på varje adress du besökt.

Milersättning – korta fakta
Milersättning är ett begrepp för den ersättning du ska få av din arbetsgivare när du använder ett privat fordon i tjänsten. Den skattefria milersättingen är 2012 18,5 kr per mil. Det är den högsta skattefria milersättning du har rätt att få från din arbetgivare utan att behöva betala skatt. Många betalar ut mer men då måste det utgå både preliminärskatt och socialaavgifter på belopp över 18,5 kr per mil

Det här inlägget postades i Företagsekonomi, Motor. Bokmärk permalänken.