Ringorm eller revorm som det även kallas är relativt ovanlig svampinfektion på huden. Eftersom den är så pass ovanlig känner de flesta inte igen de typiska symtomen ljusa röda fläckar som utvecklas till ett rödaktig ringformat märke på en vecka. Revorm är dock vanlig hos vissa, nämligen personer som har tät kontakt med djur som katt, hund och hästar och personer som utövar kontaktsporter som brottning. Varför är då ringorm så ovanlig hos de flesta men ganska vanlig i de tidigare nämnda grupperna? Baserat på information om sjukdomar och hudinfektioner som ringorm från diverse olika källor är ringorm smittsam och kan smitta via hudkontakt eller nära kontakt med djur som katter, hundar, hästar, kor samt marsvin. Det verkar även som att katt, ko och marsvin är särskilt benägen att sprida smittan.
I och med att svampinfektionen smittar via hudkontakt är personer som utövar kontaktsporter även i riskzonen att sprida eller smittas av ringorm. I exempelvis brottning är det vanligt med ringormskontroller för att minska risken att sprida sjukdomen. Ringorm är vanligare hos barn än vuxna. Detta beror dels på att barn har ett sämre immunförsvar och de har oftast mer kontakt med möjliga smittkällor. Vuxna har ett bättre försvar mot svampinfektionen vilket innebär att de smittas mer sällan. Eventuella infektioner blir dessutom mildare hos vuxna.
Det är dock inte särskilt allvarligt att smittas, svampinfektionen är harmlös och är enkel att behandla med svampdödande medel. Ett enda besväret som infektionen orsakar är de fula utslagen. De färdigutvecklade utslagen som ser ut som röda ringar ser fula ut och huden innanför ringen kan fjällig eller skrovlig. Har man otur kan utslagen dessutom börja klia eller svida vilket är alla annat än behagligt. Utslagen kan dessutom sprida sig och kan förekomma över hela kroppen med de sitter vanligen på armarna eller i ansiktet. Just kombinationen att utslagen ser dramatiska ut och kan öka i antal ger en påtaglig kosmetisk effekt. Det bästa sättet att undvika att utslagen sprider sig är att undvika att röra vid dem, det är via beröring de sprids vidare. Det är även rekommenderat att behandla ringorm så fort som möjligt för att undvika spridning på den egna kroppen och smitta andra.